2011. június 21., kedd

Imádkozzunk a ludastelepi gyermek-bibliahétért

Jövő héten Vakációs Bibliahetet tartunk Ludastelepen. Kérünk könyörögjetek velünk, legyen a munkánkon Isten áldása.

Köszönettel,
Kali Tünde és Barna


Imádkozzunk szövérdi református testvérünk gyógyulásáért

Imádkozzunk szövérdi egyháztagunk gyógyulásáért!

Székely Attila
szövérdi lp.

2011. június 20., hétfő

Imádkozzunk a menekültekért

Menekültek Világnapja 2011

http://www.un.org/en/events/refugeeday/images/do1thing.jpg

Június 20-án világszerte a menekültek napját ünneplik. Ezen a napon egyaránt ünnepli a világ a menekültek életét, és igyekszik felhívni a figyelmet nehéz helyzetükre. Az ENSZ Közgyűlése 2000-ben nyilvánította ezt a napot a Menekültek Világnapjává.

Hazánkba évente több ezer menedékkérő érkezik, közülük azonban csak kevesen kapnak menekült státuszt. A Református Missziói Központ Menekültmissziója a menekült családok magyarországi életkezdését igyekszik megkönnyíteni, többek közt lakhatási és iskolai integrációs programok biztosítása által. Az Iskolai integrációs program keretében négy budapesti iskolával működik együtt a Menekültmisszió.

A Menekültek Világnapját követő vasárnapra, június 26-ra az Európai Egyházak Konferenciája is felhívást intézett az európai egyházakhoz, gyülekezetekhez és plébániákhoz, melyben az életüket vesztett menekültekről megemlékező istentisztelet, imaalkalom megtartására hívja fel őket. Ehhez angol nyelvű segédanyagokat készítettek, melyek személyes történeteket, javasolt imádságokat és fohászokat tartalmaznak.


2011. június 18., szombat

Imádkozzunk Visky Zsolt kézműtétéért

Imádkozzunk Visky Zsoltért, akinek a hétvégén rázuhant a kezére egy szikla a Tordai hasadékban. Imádkozzunk a műtét sikerességéért és hogy a kezét újra használni tudja.

Kiss Gábor


2011. június 11., szombat

Imádkozzunk Langer Andrea gyógyulásáért

Békesség Istentől!

Szeretném, hogyha segítenétek nekünk. Közösségi imádságra lenne nagy szükség. Imádkozzatok Pünkösd ünnepén Langer Andrea tanítónőért, aki 37 éves és Árkoson lakik. Kérjétek Istennek Szentlelkét, hogy mielőbb adjon neki felépülést, gyógyulást, egészséget és áldást, hogy mindannyian örülhessünk gyógyulásának. Isten áldjon meg benneteket!

Tisztelettel
Bancea Gábor