2011. október 13., csütörtök

Péter élni akar!

Adománygyűjtés indult a kisfiú javára

Isten szeretetében és segítségében bízik az Oltszemen szolgáló Egyed Sándor református lelkész és családja. Június közepén fiánál, a 14 éves Péternél erős fejfájások jelentkeztek, szülei orvoshoz vitték, a diagnózis agydaganat volt.


A CT kimutatta a 4,5 centiméteres tumort, az első beavatkozást Budapesten végezték, eltávolították a daganatot, amelyről két hét várakozás után derült ki, hogy rosszindulatú.

A fiút jelenleg Németországban, a münsterni klinikán kezelik.

Incze Zsolt, a szemerja negyedi református egyházközség lelkésze júliusban indított adománygyűjtő akciót Sepsiszentgyörgyön. Már több egyház, barát és ismerős segített a családon: a kezelés 90 ezer euróba kerül, amiből eddig 49 ezret sikerült összegyűjteni.

– Miután megtudtuk, hogy mennyibe kerül a kezelés, felkeresett egyik németországi barátom, Hermann Metelerkant, aki saját otthonát adta garanciának egy kölcsönhöz, csakhogy segíthessen Péternek. 70 ezer eurót kellett kifizetni a klinikának, hogy elkezdhessék a speciális kezelést. Az első vizsgálat előtt 50-60% esélyt adtak a javulásra, egy második beavatkozás által megvizsgálták, hogy maradt-e daganatsejt a koponyán. Kiderült, hogy nincs tumorsejt, így a javulás esélye 78%-ra nőtt – osztotta meg Egyed Sándor.

A nordhorni helyi lap kétszer cikkezett az erdélyi fiú esetéről, aminek köszönhetően az ottaniak 28 ezer eurót gyűjtöttek össze Péter megsegítésére.

– Még sokáig magunk mellett akarjuk tudni Pétert. Köszönjük mindazoknak, akik ebben segítettek, segítenek imával és anyagiakkal egyaránt. Péter nem adja fel! – zárta az édesapa.

(BANC POST: RO23BPPOS1500384RON03

GARANTI BANK: RO73UGB100005220001185RON. Mindkét számlaszám az Incze Zsolt György nevén van bejegyezve.)